Individueel Coaching

Ik coach met bezieling, betrokken en betrouwbaar. Omdat ieder mens behoefte heeft om gezien en gehoord te worden blijf ik werken vanuit respect voor alles dat zich aandient.

MethodiekBody and Mind Language /BML

BML wordt ingezet als je liever ervaart dan over jouw vraagstuk/ je stagnatie spreekt.   Het is een effectieve manier om direct in de ervaringslaag te werken. Dit geeft gelijk resultaat en neemt weinig tijd in beslag.

Resultaat!

Durf te ervaren is het motto,! Vrijheid ervaren is het resultaat. Lichaamswerk en haar effect is een ervaring die helderheid brengt. In beweging durven komen, leidt tot groei. Wanneer je jezelf in beweging durft te zetten, verbreed je je kijk op de wereld en ga je nieuwe uitdagingen aan. Je praat dan niet langer over wie je denkt te zijn, maar ervaart jezelf. Dit geeft je nieuwe inzichten en, vandaaruit, nieuwe keuzemogelijkheden.

Wat doet BML?

Ons lichaam geeft continu weer wat er aan informatie binnen in iemand ligt opgeslagen. Iemands model van de wereld kun je terugzien in zijn of haar houding en bewegingen, veel méér dan in de woorden die hij of zij uitspreekt. Door anders te bewegen, kan aan dat model worden geschud. De persoon ontvangt dan andere impulsen en raakt enigszins ‘verward’, en deze verwarring is slechts een seconde verwijderd van inzicht – een nieuw inzicht en een nieuwe kijk op de wereld. Klem geraakte levenskracht en vitaliteit kunnen weer beschikbaar worden gemaakt door fysiek in beweging te komen.

Hoe werkt BML?

Het uitgangspunt van BML is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een verandering binnen de bewegingsmogelijkheden van iemands lichaam heeft direct een uitwerking op zijn of haar denken en voelen. Middels andere bewegingen en andere houdingen kun je tot andere inzichten komen en een andere kijk op de wereld geven. Er wordt gewerkt met wandelen, bewegingen, ademhaling, metaforen en visualisaties. Zowel in stilte als ondersteunend met muziek.

Hoe wordt BML ingezet?

Lichaamswerk geeft inzicht in het ontstaan van iemands levenshouding en gaat in op de samenhang tussen de levenshouding en de lichaamshouding. Het laat je ontdekken en ervaren dat iemands karakterrol niet alleen wordt weergegeven door de mate waarin en de manier waarop de persoon zich emotioneel uit, maar ook is terug te vinden in zijn of haar fysieke expressie en blokkades.

Founder BML | Jos Dolstra

Jos Dolstra is de founder en ontwikkelaar van Body and Mind Language. Ze is afgestudeerd danstherapeute op het conservatorium, heeft een eigen Dansstudio Jos Dolstra in IJsselsstein, is een bekende naam in de media. Tevens is zij NLP Master coach en NLP Master trainer en tevens schrijfster van het gelijknamige boek 'Body and Mind Language' en 'Coachen met BML'. Ze is een bevlogen leraar bij wie er veel meer geleerd wordt dan methodieken en bewegingstherapie alleen. Bron: Jos Dolstra en bewerkt door Désirée Sorgedrager

Wil jij een coachtraject starten bij Grondtoon- Dynamisch coach? Meld je aan via het contactformulier voor een gratis kennismakingsgesprek. Pas als je hebt kennis gemaakt , en ervaart wie er tegen over je zit krijg je een beeld en gevoel hierbij. JIJ beslist of je daarna verder gaat voor een intakegesprek en een coaching traject met mij aan gaat.

Welkom!